PROIZVODNJA

Moderna tehnologija i kvalitetne sirovine

Koristimo najkvalitetnije reciklirane sirovine i time pridonosimo očuvanju okoliša, koristeći se originalnim i inovativnim tehnološkim rješenjima.

Proizvodnja

Naših 80-ak djelatnika radi u tri smjene na 2000 m2 proizvodnog pogona i skladišta

Pogon

Vlastiti pogon za recikliranje

Sirovine

Provjereni europski dobavljači LDP sirovina

Strojevi

Extruderi za co-ex i mono foliju

Proizvodni procesi

vreće za smeće

Extruzija

Automatizirani proces topljenja granulata i formiranja filma. Faza proizvodnje u kojoj se pomoću dodavanja granuliranih aditiva definira proizvod. Posjedujemo 4 extrudera, ukupnog kapaciteta 3500 tona, za mono i co-ex foliju.

Co-ex folija

Tri sloja linearnbog filma niske gustoće, spajaju se u jedan, za poboljšanu kvalitetu i snagu.Istodobno, svaki od tri sloja može sadržavati potrebne karakteristike u smislu zaštite, osjetljivosti, mirisa i boje. Svojstva takve folije su znatno poboljšana u smislu istezanja, izdržljivosti i kakvoće.

Tisak

Faza proizvodnje u kojoj se prersonalizira proizvod, te se time diferencira od konkurencije na tržištu. Tisak može biti prolazni ili pozicijski.

Rolanje

Završna faza kreiranja proizvoda. Automatizirani proces u kojem se folija siječe, vari, dodaju vrpce, rola i formira konačni proizvod. Naši strojevi i rolomati proizvode vreće sa donjim, ili bočnim varom, sa džepovima, zvijesdom ili ravnim zavarom, blok vreće za domaćinstvo, te vreće sa poteznom vrpcom.

vrećice za zamrzavanje

Naše vrećice za zamrzivač su napravljene od polietilena niske gustoće (LDPM) i velikog indeksa tečenja (MDF). Radi se o prvoklasnom materijalu za ovu namjenju, sa svim certifikatima primjerenim proizvodu za pohranu hrane.

lampioni

U posude od recikliranog PVC-a, otpornog na visoke temperature (dodatak stabilizatora) ulijevamo atestirani, hidrirani parafin visoke kvalitete i zajamčenih svojstava. Posebnom tehnologijom, koju smo sami razvili osiguravamo pozicioniranje i centriranje fitilja od prirodnog pamuka, kako bi se spriječilo zapaljenje posude.

SKLADIŠTE

Primax ima vlastiti proizvodno – skladišni prostor od 2000 m2. Skladišni prostor se nalazi u neposrednoj blizini proizvodnog pogona, kapacitet mu je 500 paleta i opremljen je vrhunskim strojevima za manipulaciju teretom. Koristimo se i s još 2 logistička skladišta u najmu, kapaciteta 2000 paleta.