Zašto koristiti vrećice za zamrzavanje i vreće za smeće od LDPE materijala?

vrecice-ldp


Oni koji su barem jednom spremali namirnice u zamrzivač znaju koliko je važna kvaliteta vrećice. Sjetite se samo svih onih situacija u kojima ste potrošili pola paketa vrećica na spremanje povrća ili mesa jer se svaka prethodna potrgala. Osim s vrećicama za zamrzavanje, sličnu situaciju doživjeli ste i s vrećama za smeće? Nakon što ste odstranili korov iz vrta, spremili ga u vreću i krenuli u njegovo odstranjivanje, vreća je pukla, a sav korov ispao iz nje. Rješenje ovih problema naravno postoji, a nalazi se u LDPE vrećicama.

Što je LDPE materijal?

LDPE je oznaka za polietilen niske gustoće koji se sastoji od ugljika i vodika – osnovnih kemijskih sastojaka koji nisu štetni za okoliš. U slučaju da se vrećica od LDPE materijala nađe u okolišu, pod utjecajem sunčeve svjetlosti razgradit će se na ugljik i vodu.

LDPE vrećice se mogu reciklirati te ponovno upotrijebiti u drugim plastičnim proizvodima. Osim što su potpuno sigurne za okoliš, vrećice imaju i odlična mehanička svojstva koja omogućavaju visoku čvrstoću te potpunu izdržljivost. Naši proizvodi ( vreće za emeće ) su vrlo važan elemt u kružnom procesu zbrinjavanja otpada.

Upravo upotrebom vreća iz 100 % recikliranih sirovina omogućeno je prikupljanje sirovina  I njihovo odvajanje , radi učinkovitog procesa reciklaže. Činjenica je da vreće od recikliranog materijala, sa svosjtvom da se recikliraju I vrate u ponovni ciklus, doprinse razvoju ideje  kružne ekonomije.

LDPE vrećice koriste se u različite svrhe

LDPE vrećice za zamrzavanje pri niskim temperaturama zadržavaju fleksibilnost te su otporne na probijanje. Zbog toga su odličan izbor za pohranu namirnica u zamrzivaču.

S druge strane, LDPE vreće za smeće imaju višestruku namjenu. Možete ih koristiti za odlaganje otpada u caffe barovima, restoranima, uredima, ali i kućanstvu. Zbog visoke otpornosti na probijanje i sprječavanje daljnjeg širenja nastalih pukotina, prikladne su i za odlaganje otpada iz vrta, odlaganje industrijskog te građevinskog otpada.

Vrhunske LDPE vrećice za zamrzavanje nabavite u Primax d.o.o. 

Primax d.o.o. je tržišni lider u proizvodnji plastičnih vrećica-vreća za smeće s namjenom korištenja u kućanskoj upotrebi, industrijskom čišćenju i HoReCa i Gastro kanalu. Imamo vještine, znanje i iskustvo rješiti sve zahtjeve koji su postavljeni pred nas i na taj način pomoći Vaš posao učiniti lakšim te uštedjeti Vam vrijeme i na kraju osigurati kvalitetan proizvod za Vaše kupce. Primax vreće za smeće proizvodimo u gotovo svim dimenzijama, debljinama i bojama. Također, proizvodimo i vreće s poteznim vezicama i vrpcama.

Primax vrećice za zamrzavanje izrađene su od polietilena niske gustoće (LPDE) i velikog indeksa tečenja (MDF) čime je osigurana njihova visoka kvaliteta. Vrećice za zamrzavanje sadrže sve certifikate za pohranu hrane, a dostupne su u različitim dimenzijama i volumenima.

Metode zavara dna vreće koje koristimo u proizvodnji su:

  • strong (flat seal) – Najosnovniji način zavarivanja vreća za smeće; vreća je zavarena na dnu ili po šavovima sa strane; flat seal vreće za smeće uglavnom su otporne na curenje no ne odgovaraju u potpunosti svim vrstama i tipovima smeća
  • special (star seal) – Ovaj zavarak, poznat i kao X-seal je najviše korišten zavarak u svijetu; napravljen je bez pojačanja (džepova) i varen je u jednoj točki zbog čega su ove vreće za smeće gotovo nepropusne i mogu držati vrlo teško i mokro smeće
  • univerzal (gusset seal) – Ovo je vreća s donjim varom pri čemu su bočne strane umetnute i tvore džepove; vreća je zavarena s 4 sloja folije na bočnim stranama, dok je u središnjem dijelu zavarena s 2 sloja; dizajnirana je za nošenje velikih količina tereta

Briga o okolišu nam je visoko na listi prioriteta

U Primaxu posebnu pažnju posvećujemo očuvanju okoliša i zbog toga su svi naši proizvodi od razgradivog LPDE materijala. Također, sav plastičan otpad recikliramo u vlastitom pogonu za reciklažu. Sirovine koje potom nastaju, šaljemo dalje na preradu u naš proizvodni pogon jer smatramo da otpad nije smeće.

U cijelom ciklusu proizvodnje sudjelujemo u proizvodnji energije FNE(obnovljiva energija fotonaponskih sustava), vlastitog zbrinjavanja otpada nastalog u proizvodnji i primjeni energetski učinkovitih strojeva. Također bavimo se i vlastitm razvojem alternativnih prizvoda PVC-u, te kao sirovinu za izradu ambalaže  koristimo recikliranu sirovinu. Osim implementacije ” zelenih riješenja ” radimo i na razvoju novih proizvoda koji idu korak dalje u smanjenju štetnosti I zagađenje, a u smjeru biorazgradivih proizvoda.

Za više informacija o Primax vrećicama za zamrzavanje kao i vrećama za smeće, kontaktirajte nas putem e-maila ili telefona. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.